Länder på b

Att utforska världen är som att bläddra igenom sidorna i en färgglad atlas, och denna gång riktar vi vår uppmärksamhet mot länder som delar en gemensam inledande bokstav – B. Från de karibiska stränderna till Europas historia, och Afrikas savanner tar vi dig med på en virtuell resa.

Lista med länder på b

 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bosnien och Hercegovina
 • Botswana
 • Brasilien
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi.

Bahamas

Vi inleder vår resa i de karibiska vattnen där Bahamas lockar besökare med sina vita sandstränder och kristallklara vatten. De 700 öarna som utgör Bahamas bjuder på en perfekt blandning av avkoppling och äventyr. Från Nassaus pulserande atmosfär till de avlägsna Exuma-öarna erbjuder detta tropiska paradis en upplevelse för alla smaker.

Bahrain

Flyg österut och anländ till Bahrain, en liten önation i Persiska viken. Med en rik historia som sträcker sig över tusentals år har Bahrain varit en viktig handelspunkt och en bro mellan öst och väst. Här möts moderna skyskrapor och traditionella basarer, och landet är känt för sitt imponerande Fortet i Manama och den historiska staden Muharraq.

Bangladesh

Vi reser vidare till det gröna och tämligen flodrika Bangladesh. Landet, som är hem för Ganges och Brahmaputra, erbjuder en färgrik kultur och en mångfald av naturupplevelser. Från de vackra teplantagerna i Sylhet till de naturliga mangroveskogarna i Sundarbans, är Bangladesh en plats där floderna verkligen dansar med liv.

Barbados

Hoppa över till Västindien och stanna upp i Barbados, en pärla i Karibien. Barbados är känt för sina färgstarka festivaler, vänliga människor och stränder som sträcker sig så långt ögat kan nå. Utforska huvudstaden Bridgetown och känn pulsen av den rika kulturella smältdegeln.

Belarus

Vidare österut når vi Belarus, Europas sista diktatur. Landet är rikt på historia och arkitektur, med Minsk som bär på ärr från andra världskriget och samtidigt erbjuder moderna inslag. Belarus är ett fascinerande resmål där det förflutna möter nutiden.

Belgien

Vänd västerut och stig av i Belgien, hemlandet för utsökt choklad, öl och imponerande arkitektur. Från de medeltida kullerstensgatorna i Brygge till de moderna konstgallerierna i Bryssel, erbjuder Belgien en palett av smaker och intryck.

Belize

Nästa stopp tar oss till Centralamerikas pärla, Belize. Med sitt korallrev och regnskogar är Belize ett paradis för naturentusiaster och dykare. Utforska Mayaruinerna i Caracol och åk på äventyr genom Blue Hole, en av världens mest kända dykdestinationer.

Benin

Vi rör oss söderut till Benin, där historia och kultur vävs samman. Besök Ouidah, en plats med djupa rötter i slavhandeln, och upptäck landets färgstarka marknader och traditionella ceremonier. Benin bär på sitt historiska arv med stolthet.

Bhutan

Vår resa tar oss nu till Bhutan, det lilla landet gömt bland Himalayas berg. Bhutan är känt för sitt fokus på lycka och välbefinnande snarare än materiell rikedom. Utforska landets imponerande dzonger och upplev den unika kulturen och traditionerna.

Bolivia

Höjdpunkten av vår resa tar oss till Bolivia, där de majestätiska Anderna sträcker sig över landskapet. Från Salar de Uyuni, världens största saltöken, till den historiska staden Potosí och den färgglada marknaden i La Paz, erbjuder Bolivia en hisnande resa över hög höjd.

Bosnien och Hercegovina

Vår resa genom Europa fortsätter med att utforska Bosnien och Hercegovina, ett land präglat av sin rika historia och kulturella mångfald. Från den medeltida staden Mostar till Sarajevos livliga gator bjuder landet på en blandning av öst och väst.

Botswana

Vi beger oss söderut till det vilda Afrika och når Botswana, ett land känt för sina otroliga safarimöjligheter. Utforska Okavangodeltat, ett av världens största inlandsdelta, och upplev det rika djurlivet som sträcker sig över Chobe National Park.

Brasilien – Karneval och Samba: Vår resa tar oss till Sydamerikas hjärta, Brasilien, känt för sina livliga karnevaler och pulserande sambarytmer. Från Amazonas djungel till de gyllene stränderna i Rio de Janeiro är Brasilien en fest för sinnena.

Brunei

Hoppa över till Borneo och upptäck det lilla men fascinerande sultanatet Brunei. Landet är känt för sitt overdådiga Omar Ali Saifuddien-moské och det magnifika vattenbygget Kampong Ayer. Brunei är en pärla på Borneos kust.

Bulgarien

Vår europeiska resa fortsätter genom Bulgarien, där öst möter väst och antik historia möter modern charm. Utforska de historiska ruinerna i Plovdiv och njut av den vackra arkitekturen i Sofia, Bulgariens pulserande huvudstad.

Burkina Faso

I Västafrika hittar vi Burkina Faso, ett land rikt på konst och kultur. Besök de färgglada marknaderna i Ouagadougou och utforska de traditionella byarna i Bobo-Dioulasso. Burkina Faso erbjuder en inblick i den rika kulturen i Västafrika.

Burundi

Vår resa avslutas vid Tanganyikas strand, där Burundi bjuder på en tyst skönhet. Utforska landets grönskande kullar och besök Gitega, landets andliga centrum. Burundi är en pärla som ofta förbises men som har mycket att erbjuda för den äventyrlige resenären.

Resan genom länder som börjar med B tar oss över fyra kontinenter, från paradisöar till höga berg och vilda savanner. Varje land bär på sin unika historia, kultur och naturliga skatter. Oavsett om det är den färgstarka kulturen i Barbados, det historiska arvet i Belarus eller naturens under i Botswana, visar dessa länder att skönhet och mångfald kan hittas över hela världen, bara en bokstav bort.

Categories: My Blog