Flaggor afrika – Alla flaggor i Afrika

Det går inte att förneka att Afrika är en kontinent som är rik både på kultur, historia och mångfald. Detta är någonting så återspeglas tydligt i de unika flaggorna som representerar olika länder i Afrika. Det finns både färgglada och livfulla flaggor, till djupa betydelser och meningar. Alla flaggor i Afrika berättar en historia om det land i Afrika som flaggan tillhör.

På denna sida har vi samlat information om de olika flaggorna i Afrika. Vi tar dig bland annat med på en resa genom Afrikas kontinent och presenterar de olika flaggorna och dess symbolik. Häng med!

Så många flaggor finns det i Afrika

Afrika är en kontinent med många länder och därav även många olika flaggor. Totalt finns det 55 flaggor som representerar de olika länderna. Varje land i Afrika har en egen unika flagga, som både symboliserar landets identitet och deras värderingar.

Alla flaggor i Afrika skiljer sig i färger, mönster och symbol. Det är ett exempel som tydligt visar den kulturella mångfalden som faktiskt finns i Afrika.

Alla länder i Afrika med en egen flagga

 1. Algeriet
 2. Angola
 3. Benin
 4. Botswana
 5. Burkina Faso
 6. Burundi
 7. Centralafrikanska republiken
 8. Comorerna
 9. Demokratiska republiken Kongo
 10. Djibouti
 11. Egypten
 12. Ekvatorialguinea
 13. Elfenbenskusten
 14. Eritrea
 15. Eswatini (Swaziland)
 16. Etiopien
 17. Gabon
 18. Gambia
 19. Ghana
 20. Guinea
 21. Guinea-Bissau
 22. Kamerun
 23. Kap Verde
 24. Kenya
 25. Kongo-Brazzaville (Republiken Kongo)
 26. Lesotho
 27. Liberia
 28. Libyen
 29. Madagaskar
 30. Malawi
 31. Mali
 32. Marocko
 33. Mauretanien
 34. Mauritius
 35. Moçambique
 36. Namibia
 37. Niger
 38. Nigeria
 39. Rwanda
 40. São Tomé och Príncipe
 41. Senegal
 42. Seychellerna
 43. Sierra Leone
 44. Somalia
 45. Somaliland
 46. Sudan
 47. Sydafrika
 48. Sydsudan
 49. Tanzania
 50. Tchad
 51. Togo
 52. Tunisien
 53. Uganda
 54. Västsahara
 55. Zambia
 56. Zimbabwe

Flaggor Afrika – spännande fakta

 • En av de få länderna i världen som innehåller sex färger är Sydafrika. Färgerna inkluderar svart, vitt, gult, grönt, blått och rött. Detta är färger som representerar landets mångfald.
 • En av de mest minimalistiska flaggorna i världen är Libyens flagga. Denna flagga består nämligen endast av en grön färg, utan några som helst symboler eller mönster.
 • Ett land med en väldigt unik flagga är Seychellernas. Deras flagga är den enda flaggan i världen som innehåller en bild av människor på den. Seychellernas flagga består av en grupp människor i färgen gult, vilket är ett sätt att symbolisera folket i landet och framtiden.
 • Eritreas flagga har ett väldigt unikt mönster, som består av 30 prickar i form av en triangel. Denna symbol representerar det 30-åriga befrielsekriget. Dessa prickar symboliserar även de 30 olika distrikten i landet.

Andra flaggor

Är du intresserad av att lära dig mer om andra typer av flaggor? Du kan då kolla in vår sida om flaggor i Asien eller flaggor i Europa.